Thursday, September 23, 2010

buat hal pulak....

tengok tajuk suspen je....
ingatkan mende la buat hal plak ye..
mesin basuh yang buat hal..baru guna 3 tahun lebih..agaknya ganas sangat kot tangan yang menggunanya..heheh..nak putar ok je tapi tak boleh nak spin.susahla nak basuh CD alya..lambat kering walaupun panas terik.panggil tukang repair,tukang repair cakap getah apa ntah rosak.kena tukar.kalau tukar mahal then akan rosak balik nanti..kesimpulannya,tukar baru jela...

ni la model yang rosak tu..SHARP..

replace dengan yang ni


ambik yang fully auto n 15 kg..puas hati..lepas ni 3 hari skali basuh baju..hiks.nak basuh toto pun xde masalah dah..brand toshiba.brand ni jimat letrik 40%.kalau brand panasonic panggil inverter la.yg ni panggil ape ntah tak ingat dah..harap2 lepas ni xdelah barang rumah yang akan rosak lagi sebab nak simpan duit utk masuk rumah lagi nanti...kalau tak nanti botak kepala encik hubby..hehe

alhamdulillah..dh ok sikit dah..



ni gambar terbaru una..nampak dah ok sikit dah...

Wednesday, September 22, 2010

happy birthday to me n hubby

hari ni genap umur saya 25 tahun...muda lagi..hehe.dah setengah abad dah pun..terima kasih mak kerana melahirkan saya kedunia ini..terima kasih juga pada hubby kerana sudi menjadi sebahagian dari hidup saya..love u so much!!!
Biasanya tak celebrate kat umah.makan2 kat luar je.birthday hubby 18 hb lepas.so,memang blh sambut skalila..kali ni sambut kat umah..beli kek,masak pulut kuning n rendang..

Tuesday, September 21, 2010

kuarantin

lbh kurang 3 hari lepas,husna mengadu gatal2 kat belakang tengkuk.ingatkan gatal2 biasa je..sapu cream.lama kelamaan naik macam ni

Nampak terukkan??tak tahu kenapa.tapi saya rasa sebab buah rantai bila husna tidur,melekap dikulit.bila husna garu,lama2 tu yang jadi macam tu..HUsna ni memang kulit dia sensitif sikit.petang semalam bawak pegi klinik,klinik plak dah tutup.bawak ke farmasi je...dapat ubat ni..

dapat ubat cuci luka,cream sapu plus antibiotik n ubat makan utk tahan sakit.nampaknya harini dah kering n nampak ok sikit dah...

disebabkan tu,saya terpaksa kuarantinkan husna dari kawan2 sekolah dia..bukan apa,takut berjangkit nanti naya plak budak2 lain..HUsna belajar kat umah je la sayang.tunggu baik dulu,baru pegi sekolah semula...

Monday, September 6, 2010

What happen to me????

dah lama tak update blog..tension sebenarnya dengan template blog ni..nyesal sungguh tukar template haritu..bila tengok blog kawan2 rasa saaaangatttt jeles..mcmana nak letak gambar kat atas tu>>tu pun masih tak pandai..dah cuba belajar nak buat tapi tak jadi..itula sebabnya xde mood nak update blog..kalau dulu setiap kali on9 mesti nak bukak blogv..sekarang ni malas sangat dahhhh...anyone can help me to change back my template n backgrond blog tu the new one like yours..huhuhu..cedihnyeeee