Thursday, March 31, 2011

cornies

nak update jugak walaupun cornies yang simple je kami buat.heheh





kemas jugak kerja kontraktor ni..kami pun puas hati...
simple n murah je..ini saja yang termampu...

p/s:meter TNB dah pasang.sehari je rupanya...sekarang ada 1 je lagi masalah.....nanti sy update pasal tu...

Tuesday, March 29, 2011

happy 2nd besday alya

saya buat sendiri kek ni tau..moist choc cake..sedapppp
Harini genap umur alya 2 tahun..29 mac 2009
semoga jadi anak solehah dan bijak
mula2 memang plan nak sambut ahad ni..
nak baut kat umah mak pah
tapi bila pikir2 balik,xjadila sebab kami dh nak pindah
nanti dh pindah nak buat makan lagi
kena 2x kuar bajet plak
kalau saya ni jutawan xpela..hikhik
sungguh terharunya bila mak pah n cik mah masakkan pulut kuning n kari ayam untuk alya
dah petang baru mak pah call suruh datang
saya ingat nak ajak makan kek yg saya buat je
thank u mak pah n jiran2 dia...
sedap sangat kari tu...

rasa macam nak je cerita detik2 kelahiran alya tapi sangat la malas..huhu
lenkali lah yea...
layan je gambar kami yang tak seberapa tadi...



juadah kami petang tadi-pulut kuning n kari ayam,goreng pisang n pau goreng.

kari daging yang sangat maveles....

Alya bila disuruh peace

Monday, March 28, 2011

pasang letrik

harini dh boleh register kat TNB tapi tak bawak plak salinan s&p ataupun perjanjian sewa beli.
kalau tak dah boleh pi TNB dah tadi
kena bayar lagi 170
esok jelah pegi.boleh singgah rumah tengok kontraktor pasang cornies.tadi sempat singgah umah kontraktor tu tengok cornies umah dia
memang lawa giler
semua bilik dia buat
maklumla,tukang sendiri kan
nanti saya update lg berapa hari TNB ambik masa untuk datang pasang Meter

p/s:saya update pasal sume benda ni sbb senang sape yg nak masuk umah baru nanti nak refer.hehe

Sunday, March 27, 2011

in progress

balik je adari percutian yang singkat tu,terus serbu rumah sbb semalam kontraktor panggil suruh tengok rumah..ingatkan minggu depan baru start..rupanya dah start buat sejak jumaat...
layan gambar je ye....
malas nk type..heheh





ok tak??saya puas hati sebab dapat jugak tile kaler hitam..2x2 saiz tile...nampak kemas kerja kontraktor ni..cepat plak tu...2 hari diorang buat je benda ni...

Thursday, March 24, 2011

Cameron Highlands

Insyaallah kalau xde aral melintang,bertolaklah kami ke CH pagi2 esok
husband dh buat keputusan nak ambik cuti rehat
yela,dulu pagi sampai petang skolah dari bulan 12 sampai bulan 3.lps tu,masuk kelas plak
masa ngan family pun xde
dia beria ngajak kami pergi
plan hujung disember haritu nak pegi tak jadi
so,nak ganti balikla ni..hehe
lagipun,kalau ikutkan,hujung bulan 5 nanti,kami tak dapat nak sambut anniversary yang ke7 sama2
dia masuk maktab coz time tu cuti skolah
hukhukhuk
kesian saya kan..
so,dia awalkan la "honeymoon" kami nih..hehe
semoga kami selamat pergi dan balik ke sana ye
babai.....

Terpaksa ditunda

apa yang di tunda tu??
saspen je...

kerja memecah bilik terpaksa ditunda memandangkan api belum pasang..adeh...
untuk menjimatkan masa,kontraktor nak buat cornies dulu
xpela.mana2 pun
janji kerja dia kemas n kitorang puas hati
biar lambat skit xpe,janji puas hati
dia bgtau memang dia target 2 minggu blh siap..
tu pun kalau api masuk cepat la...
lps dah buat cornies,baru buat kabinet n last skali pecah bilik

Monday, March 21, 2011

Dapat kunci


alhamdulillah..di pagi isnin nan indah ni,dapat call dari hubby mengatakan pemaju call dia suruh pegi pejabat pemaju untuk ambik kunci
petang lepas sekolah,terus hubby pi ambik kunci
kena bayar rm120 untuk pemasangan air
untuk elektrik,minggu depan baru leh masuk sbb kena tunggu OC dulu...
tak tahula berapa pulak kena bayar
lepas ambik kunci je,terus pegi kedai grill n awning
pekerja dari sykt perumahan yang rekemen kedai ni..
kira2 total untuk grill 3100 n awning plak 1700
siap dapat free gift lagi
dapat penyidai n plat nombor rumah
okla..penyidai yg saya dah bayar deposit haritu,takyah beli..hehe..save....
kebetulan masa kat kedai tu,terjumpalah jiran baru kami..suami isteri cikgu..
selang 2 pintu je...
ok stakat ni je update untuk rumah baru kami
esok2 plak ye...:P
sape yg tak suka baca,jangan baca ye..hehe.peace no war!!

Friday, March 4, 2011

Melur Jelita Datang... Jeng..Jeng..Jeng!

jalan2 kat blog kak laili jelita..jom kita ramai2 join blog review dari blog beliau..saja..nak menambahkan lagi follower yang tak berapa nak banyak ni..heheh
terma dan syarat untuk menyertai blog riview ni:-
1. Letak header Melurjelita.com atau banner Melurjelita.com.
Lagi bagus kalau letak di side bar blog anda.

2. Tajuknya MELUR JELITA DATANG…JENG JENG JENG!
3. Kalau dah buat atau nak sertai segmen ini…tinggalkan komen dan link anda di entry ini ya.
Tinggalkan di sini ya. jangan di entry lain atau di shoutbox…saya geget nanti..hehehe
4. terbuka kepada semua bloggers, Jelitawans atau Mr Jelitawans
5. Tarikh tutup 15 mac 2011

Tuesday, March 1, 2011

medikal kad


imej dari google..
as an agent takaful(yang xberapa nak aktif..hiks...)
saya memilih takaful ikhlas...
untuk medikal kad,setahun sekali je bayar..
saya tersedar kepentingannya bila dah kena batang hidung sendiri
time alya masuk wad sebab demam haritu
masa tu memang belum ambik apa2 untuk dia
terpaksa la korek duit simpanan
nasib baik ada simpan..kalu xde??susah jugakla...
bukan saya ni belagak xnak pegi hospital kerajaan
tapi disebabkan layanan2 yang dah kami terima tu,serik dah rasa nak pegi..
xpela,ada medikal kad ni,tak perlu risau kalau jatuh sakit
bukan nak minta sakit ye,semua orang tak nak sakit
tapi sebagai persediaan kalau sakit...
lepas ni,dah potong rumah,ada kelapangan sikit,baru nak buat takaful pendidikan untuk dia..husna punya alhamdulillah,dah buat sejak umur dia setahun lebih...
nak buat sekarang,takut tak cukup
kena tunggu hubby naik gred gaji dulula...
xlama dah..insyaallah tahun depan.baru naik DG32
lagi 2 tahun baru DG41..insyaallah,...
semoga dipermudahkan urusan kami n dimurahkan rezeki kami sekeluarga..Amin...