Thursday, April 21, 2011

my new kitchen...yehaaa!!!

harini baru siap kitchen kabinet baru saya...
seronok sangat walaupun colour yang saya request tu tak de...
nasib baik lawa jugak yang ni..hehe
yang bestnya siap dapat free rak pinggan ,dapur gas built in n hood sekali..kalau nak beli berbaloi gak nih..hehe
kalau sesaper yang duk perak teringin nak minta quotation dari orang yang buat kitchen kabinet ni,bolehla contact saya ye...
kemas jugak keje dia...
kabinet saya yang haritu,saya buat kabinet pasang siap untuk letak kat dapur kering..blhla jadi tempat membaking nanti..heheh
layannnnn









menyibukje dak husna ni nak enterframe sama..heheh
opps!!! sebelum terlupa,very thank u to my hubby sbb bagi saya conquer dapur ni..
lepas pindah nanti ayang masak sedap2 kat abang tau.cakap je nak makan apa..heheh
sekarang ni,dapur belum bukak lagi ye....

Friday, April 15, 2011

macam2 ada....

geram 1 -dengan kontraktor.rupanya cornies yang kami bayar tu boleh dapat lagi murah..huhu..sakitnya hati...tu la sebab org xmo ambik kontraktor melayu..ginila...so,hubby nk buat lain n guna kontraktor lain..

geram 2-grill ni xsiap2 lagi..esok depa janji nak pasang..wait n see jela...dh la dia janji nk bagi penyidai kain tu tak jadi..kitorang kena tambah plak 100..apa la..cakap tak serupa bikin

gembira:hubby dah dapat TV impian...tunggu pindah nanti baru mintak depa hantar..rasa macam murah je.panasonic LED tu..baru 2999

Sunday, April 10, 2011

sebelum dan selepas

entry basi sebenarnya sebab dah 2 minggu siap dah..tapi di sebabkan tak puas hati ngan kabinet tu,buat saya malas nak tepek pic ni..hehe
act saya nak tunjuk gambar dapur saya yang dah saya pecahkan 1 bilik n buat dapur kering tu..layan....
ni gambar sebelum di pecahkan bilik tu...



gambar selepas di pecah...tapi belum coated lagi dengan cat putih.sbb tu nampak simen tu..


ni la ruangan dapur kering saya nanti
yang akan sarat didisi dengan meja makan,almari 1,peti ais n mesin kelapa jugak...huhu
penuh gakla rasanya...tengok nanti macamana nak susun....kalau ada bajet nanti ingat nak pasang kabinet pasang siap.

Saturday, April 9, 2011

1st class-roti

alhamdulillah,harini dapat juga pergi kelas.kebetulan harini buat roti-sweet bun
asyik terlepas je nak pegi kelas sebab xde orang yang nak tolong jaga anak.harini saya hantar anak ke umah MIL..hehe
minggu yang saya pegi cameron tu ada kelas jugak tapi xdapat pegi la kan..
yang tu kelas cupcake..
rugi betul rasa sebab tak dapat pegi
seronok jugak kelas ni..
dapat jumpa kawan2 baru
ada surirumah yang buat bisnes sambil-sambilan
ada jugak surirumah yang saja belajar untuk masak2 makan sekeluarga
ni gambar roti yang saya belajar tadi...


Thursday, April 7, 2011

sentuhan terakhir

petang ni nak pi beli cat..
esok tukang cat dah boleh mula mengecat
siap cat,boleh pasang tile kat porch
dh siap pasang tile,grill n awning pun siap.dah boleh buat wiring..meter air pun minggu depan dah boleh pasang kata pemaju
lps buat wiring,pasang lampu n paip segala..lps tu basuh rumah
lepas tu bolehla angkut barang...
tak sabarnya...
cadangnya 16hb tu boleh le angkut barang dah kot..
segalanya hanya perancangan..Allah jua menentukan segalanya....
doakan semoga segalanya berjalan lancar...Amin...

Tuesday, April 5, 2011

tukar!!!

akibat tak puas hati sangat2 dengan kabinet tu,husb pun minta kontraktor tu tukar
tukarkan pada kayu solid nyatuh n saya pilih kaler natural
kaler kayu
thanks to all yg bagi pendapat
saya bukan taknak tukar pada yang glasses tu
nakkkk sangattt
tapi mak oiii
mahal giler tau
untuk bawah saja pun mau dekat 2k.atas lagik..
xpela,since memang saya minat yang kayu ni dari dulu lagi,kita wat kayu jela
yang bestnya...hihi....
hubby bagi buat utk wall skali..yeehaaaa
sangat seronok
saaaaayang abang...mmuahhh mmmuaaaaah
tapi kena tunggu 2 minggu le plak sbb kena order dari johor....



lebih kurang macam ni la kaler dia..ok tak???

Friday, April 1, 2011

helppppp

nak tanya pendapat kwn2 ni...sangat2....
cuba tengok gambar ni..ok tak??
sebenarnya memang tak menepati citarasa saya pun..hukhuk