Sunday, April 18, 2010

husna mencemaskan ibu Vs nk membantu ibu


begini ceritanya,petang tadi aku bwk alya n husna ronda2 naik moto...pastu,singgah sembang sekejap kat umah my neighbour n stop enjin moto..
tiba2 ms nk start moto nk balik tu,moto xleh start..ah,sudah..
aku pun tryla check plug moto.kot2 sbb plu ke..tp plug tu bru je aku ganti..
tgh sibuk betulkn plug moto tu,my neighbour usik husna suruh husna tolak moto blik..pastu aku nmpk husna lari..ingatkn dia main ngan kwn dia sbb sblm tu,dia main ngan kwn dia..pastu anak neighbour aku tu nmpk husna lari naik atas(hala ke rumah).suruh diorg pi tgk balik,dh xnmpk husna..mcm2 dha ada dlm kepala otak aku..
aku pun amik kptsn nk tinggal moto n blik jln kaki ikut jalan blkg sbb nk tgk wether dia dh ada kat umah ke blm..tgh jalan nk blik,husna ngan abah dia datang..fuhhh legabila nmpk husna ada ngan abah dia..husband bgtau,husna blik umah,bgtau..abah,moto ibu xleh start,husband ku pun pelikla sbb husna balik sorang.husband tanya husna,kenapa husna blik sorang,dia ckp,sbb ibu nk sembang lg..padahal aku sibuk betulkan moto..ms jumpa husband tu,nmpk suami neighbour tu nk dtg hanta moto..moto pun dh blh start..husna...husna..yg peliknya,ingat plak dia jalan nk balik umah..bertuahnya anak...

Thursday, April 15, 2010

air cond

Disebabkan cuaca terlalu panas sekarang,aku n my hubby ambik kptsn utk install air cond.kesian alya n husna..selalu tido pakai singlet.kipas kuat plak sbb terlalu panas.Itupun berpeluh jugak diorang...walaupun xlama dah kitorang akn pindah.xpela,pasang jugak.ada pi survey smlm.ada 3 jenis je kedai tu jual.York,Panasonic ang LG.Kitorang pilih LG sbb ada H1N1 filter..harga 1000.okla kot..terpaksa guna duit yg disimpan utk msk umah.nanti pun kalu dh pindah,nk guna duit tu jugak untuk pasang air cond,so,pasang siap2..maybe lps asben blik skolah,dia pi bayar deposit n cina tu datang install.yeay!!mlm ni tido pakai aircondla..hehe...

first post

ahirnya tercipta juga blog ini.Blog ini dicipta hanya untuk suka-sua.juga untuk meluahkan apa-apa saja..