Thursday, April 15, 2010

air cond

Disebabkan cuaca terlalu panas sekarang,aku n my hubby ambik kptsn utk install air cond.kesian alya n husna..selalu tido pakai singlet.kipas kuat plak sbb terlalu panas.Itupun berpeluh jugak diorang...walaupun xlama dah kitorang akn pindah.xpela,pasang jugak.ada pi survey smlm.ada 3 jenis je kedai tu jual.York,Panasonic ang LG.Kitorang pilih LG sbb ada H1N1 filter..harga 1000.okla kot..terpaksa guna duit yg disimpan utk msk umah.nanti pun kalu dh pindah,nk guna duit tu jugak untuk pasang air cond,so,pasang siap2..maybe lps asben blik skolah,dia pi bayar deposit n cina tu datang install.yeay!!mlm ni tido pakai aircondla..hehe...

2 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

atun,
kak fiza pun pasang aircond kat bilik sebab kesian dgn sofie. kalau tido mesti nak cari lantai. tu yg pasang tu. tapi, lama dah...thn lepas lagi. bila dah pasang aircond ni, nak tanggung bil letrik yg byk la pulak...

halimatun saadiah mohd noor said...

ooo yeke.yelah,kalau kta leh la tahan kan.kalau anak,kesian..hubby sy teragak-agak nk pasang sbb may be hjg thn kami nk pindah..nanti nk kena upah pasang plak lagi..tp disebabkan alya n husna asyik terjaga je tgh malam sbb terlalu panas,tu yang terpaksa pasang jugak..