Daisypath Anniversary tickers

Sunday, November 21, 2010

apam pelangi




Bahan-bahan


2 biji telur
1 sudu teh ovellet
1/2 sudu teh esen vanila
150 gm tepung gandum
150 gm gula halus - hana cume buh 90g je
125 ml santan kara
1 sudu teh baking powder
garam secubit
pewarna


Cara-cara
Pukul telur dgn gula dan ovelet sampai gebu.
Masukkan santan dan esen vanilla kacau sebati.
Masukkan tepung yg diayak bersama baking powder kacau rata.
Bahagi kepada 3 warna yg kita suka. Tuangkan selapis demi selapis sehingga habis dan kukus 30 minit sehingga masak.

5 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

nampak sgt2 gebu dan menarik...
akak kena cuba jugak ni...hehe. bila ye rajin akak nak datang?

halimatun said...

ala..kita serupa..time rajin ok le..mai malas satgi,apa pun xjadi..hehe

Anonymous said...

cantik kuih atun ni...apam pelangi
entah bila dapat cuba,sibuk je memanjang...hehehe

ashra said...

nak amik resepi la ek atun..hehe.tak pernah wat apam.tp suka mkn apam.

tp,kena tggu umah bersih dulu,sibuk pindah...

Anonymous said...

blogwalking + follow...

mehla jenguk blog comey nor..
exchange link..

(^_^)