Thursday, February 17, 2011

home appliance n renovation

harini suami balik awal skit sebab nak pi settle kan saman..2 saman plak tu.saman MPT ngan saman Trafik..huhu
dah terlanjur ke taiping tu pusing la lagi sekali mencari jalan tembikai(dah kali ke 3 kitorang cari)
akhirnya jumpa jugak....
tadi dah bayar deposit untuk......




tu dia...dapur gas Rubine yang ada safety valve macam kak Ashila bg tau tu...tapi tak ambik pun hood sebab rumah ni rumah teres,so,buat penyedut asap je dah cukup(kata si tukang rumah)..save la sikit...

sinki yang ada 2 macam tu...ok la kan.blh letak paip untuk water filter satu.tak kacau dah...

penyidai yang dah lama saya minat tu...ambik yang panjang 6 kaki 4 bilah untuk letak kat luar n 2 bilah 3 kaki untuk sidai tuala dalam bilik...semua ni dah 1k lebih habis..tadi baru bayar deposit.balance tunggu duit kutu awal bulan 3 nanti..heheh

tadi masa tukang rumah tengok untuk buat kabinet,dia cadangkan kami bukak 1 bilik supaya dapur jadi luas..bincang punya bincang,hubby pun setuju untuk bukak bilik lagi satu tu.so,tinggal 3 je bilik.dapur asal kecik sangat...dia bagi 5k untuk pecah bilik,concrete table top skali kabinet...ok la kut..tak mahal sangat

cornies pun untuk hall siap bunga kat tengah dia bagi 1300..bestnyaaa.cepatla dapat kunci...

3 comments:

ashra said...

salam atun. thanks atas doa dan sokongan diberikan sebelum ni..

btw,wahhh..sure excited kan nak pindah umah sendiri.hias lawa2 eh..
kita suka kalu sinki ada dua gtu.senang membasuh.he

MommyAqil said...

wahh bestnya..dah nak pindah rumah baru..mesti rasa cam nak semua baru kan...huhuhu..Selamat berpindah k..nanti boleh la singgah rumah atun..hihihi...

halimatun said...

k.ash...nak melompat rasa tengok k.ash..ingatkan k.ash xonline..duk pikir,sape la plak nak jadi org yang selalu komen kat blog atun nih...rindu bangat ngan k.ash...muahhhh.harap k.ash sihat ye...

aida:hehe...blh je.nanti kalau mai jalan2 tepeng meh singgah na...