Thursday, February 24, 2011

renovation



merujuk pada gambar di atas..ni adalah dining room..nampak tak bilik tu??
we all dah berbincang n decide nak pecah bilik tu
untuk pengetahuan,bilik tu ialah bilik ke empat.so,kawasan ni nanti adalah area dapur
nampak tak belah kanan yang ada tingkap tu??tu adalah dapur basah...
barula nampak lawas kalau dipecahkan bilik tu..
sekarang ni tengah survey lagi tukang rumah yang sesuai..orang yang kabinet tu bagi 5k untuk pecahkan n kabinet bawah dapur basah saja...
tak taula mahal ke tak
nanti ada masa nak tanya orang lain plak
saya ni bukan apa,duk risaukan pasal kekemasan kerja yang bakal diorang buat nanti
harap2 dapat tukang rumah yang kemas buatannya

4 comments:

ashra said...

a'ah atun.kalu kita pun suka dapur lluas.bagus gak idea pecah tu

halimatun said...

tu la dia k.ash..mula2 memang xbuat..tapi bila pikir2 blik nanti nk pecah susah plak bila dh duduk kan.habuk semua lagi...
pejam mata buat jela...huhu
bajet pun larila sbb tu..huhu

sasha a.K.a MumYalya said...

bagus pecah tun..luas dapur..atun pulak jenis "mesra dapur" gitu..hehe..mmg renovate rumah ni akan makan bajet besar kan..bujet lari :p

halimatun said...

kan k.sha..elok pecahkan je..
hehe.mesra berangin k.sha..hikhik
tu yang bajet lari tu..ingat xnak pecah dulu.so,bajet memang ckp2 la..
terpaksala korek mana ada...