Thursday, October 7, 2010

Alhamdulillah..berjaya akhirnya

Alhamdulillah..esok dah kena lapor diri kat SMK Simpang..gembira sebab dapat juga keje ngan gomen..tak gembiranya sebab dah tak leh lepak2 macam dulu kat umah dah..huhu..anak pun lepas jugak ke tangan pengasuh...

ingatkan akan dapat SMK redang Panjang sbb area umah saya dekat sini je..lagipun dapat 1 skolah ngan abang sulong..hehe.xpelah,SMK simpang pun ok sbb sek lama suami dulu2..hehe

Rasa bertuah pun ada sebab daerah LMS ni uma 10 orang je yang berjaya..Alhamdulillah...dalam 10 orang tu,sorang je lelaki..tengok betapa kecilnya nisbah kaum lelaki sekarang..

satu cabaran lagi yang kena tempuh Pendidikan Khas kat sekolah ni baru nak wujud,so,everything kena buat baru..harap2 dapatla saya bekerja dengan jayanya..

kawan2 doakan saya ye...

8 comments:

mazz said...

tahniah atun..akhirnya dapat jugak kerja.
kalau dapt smk bukit jana...haaa lagi senang,satu sekolah lah kita...

Rozy said...

tahniah atun!!
jadilah guru yg mengajar dengan ikhlas ye..
akak takleh jadik cikgi, garang sangat..hehehe

ashra said...

tahniah atun.
nak tyla,atun kiranya GSTT la ek?atun pernah ada pengalaman mengajar ke sbln jadi temporary housewife?brape lama duk umah?skang ni,GSTT kalu apply,gaji cam dulu ke,3 bulan baru masuk.

sori byk ty,sbb nak tau la.dulu kita pernah jadi GSTT 3 bulan je.skang da duk umah da setahun setangah.apply keje pun,mana dorang nak.tatau kalu jadi GSTT le dapat tak.thanks jawab soalan kita.hehe

halimatun said...

k.rozy:yup.betul tu kena ikhlas dengan apa yg kita buat..baru berkat gaji yang kita dapat

k.Ash:ye.GSTT.2008 sethn penuh atun gstt.2009 stop sbb nak bersalin Alya.kena apply bila dh nak tamat kontrak utk tahun berikutnya tp belum gerenti kita akan dapat sbb kdg2 PPD nak bagi chance pd org baru.ada kwn atun gstt 2008 n 2009 tapi 2010 dh xdapat dah..mcm atun ni pend khas,lg senang utk serap sbb bukan ramai yg sanggup...

kiranya atun duk umah umur alya la lamanya..sethn stgh..

gaji plak bln 12 baru blh dpt sbb sekolah dh buat gaji smpi bln 11 skrg ni..kira sempatla masuk bulan 12.tu pun kalau kita buat medical check up cepat..
tangga gaji 1901.80.tambah elaun khidmat awam 300 n cola 200.elaun umah xde..total dlm 2134 la blh dapat...

akak tryla apply.mana tau ada rezeki.minta aliran perdana dulu.nant dh ada pengalaman mintak plak pend khas...

oops!!tp akak preggy kan,preggy xboleh..melainkan akak tgh ngaja akak preggy mcm atun ritu..msk keje bln 4,bln 7 start preggy..huhu

syayassir said...

tahniah atun...
kdc ke?
kalau kdc Alhamdulillah, akhir2nya akan diserap kan?

halimatun said...

kdc belum tentu lagi k.sha..kena int dulu..

ashra said...

thanks atun.
kita faham skang prosesnya.a'ahh..tu la,mmg tak le nak apply skang pun sbb preggy.tak pe la..tggu lain masa la gtu.

halimatun said...

xpe.k.ash..nanti dh dekat nak bersalin,apply je.anta borang.sbb ambik masa jugak diorang nak select..