Tuesday, March 1, 2011

medikal kad


imej dari google..
as an agent takaful(yang xberapa nak aktif..hiks...)
saya memilih takaful ikhlas...
untuk medikal kad,setahun sekali je bayar..
saya tersedar kepentingannya bila dah kena batang hidung sendiri
time alya masuk wad sebab demam haritu
masa tu memang belum ambik apa2 untuk dia
terpaksa la korek duit simpanan
nasib baik ada simpan..kalu xde??susah jugakla...
bukan saya ni belagak xnak pegi hospital kerajaan
tapi disebabkan layanan2 yang dah kami terima tu,serik dah rasa nak pegi..
xpela,ada medikal kad ni,tak perlu risau kalau jatuh sakit
bukan nak minta sakit ye,semua orang tak nak sakit
tapi sebagai persediaan kalau sakit...
lepas ni,dah potong rumah,ada kelapangan sikit,baru nak buat takaful pendidikan untuk dia..husna punya alhamdulillah,dah buat sejak umur dia setahun lebih...
nak buat sekarang,takut tak cukup
kena tunggu hubby naik gred gaji dulula...
xlama dah..insyaallah tahun depan.baru naik DG32
lagi 2 tahun baru DG41..insyaallah,...
semoga dipermudahkan urusan kami n dimurahkan rezeki kami sekeluarga..Amin...

4 comments:

ashra said...

amin..moga sentiasa murah rezki.

bagus amik medikal kad gni kan..
untuk masa depan..tatau pe akan berlaku.
kita ada gak amik,tp lainnye la company.he..
asal tujuannye sama,ok kan?

MommyAqil said...

InsyaALLAH ade rezeki untuk anak-anak tu...kitorang pon br je signed amik Prudential kt Aqil..ada saving+medical+education..Hopefully itu yg terbaik..InsyaALLAH...

halimatun said...

k.ash:a'ah sekarang dh banyak takaful yang ada kat malaysia..tepuk dada,tanya selera..hehe

aida:prudential pun ok.sekali cover kan..tapi kalau takaful ikhlas punya education dia ada saving+education+investment
medik kad dia asing.setahun just rm257.education punya slalu org amik 100 per month la..

Murni Delights said...

hai atun...he..he.. insya allah Segala nyer dipermudahkan...
medikal card vill dh kje nie pun bru je buat dlu tak tahu kepentingan he..he..he