Saturday, May 28, 2011

baru dan lama

ni oven lama saya.pemberian hubby masa 6th anniversary tahun lepas..
ni plak hubby bagi awal bulan haritu..lepas pindah masuk rumah ni...

Hubby cakap hadiah sebab penat lelah saya kemas barang2 pindah..dia tak banyak tolong sangat sebab sibuk..
xpelah..asalkan dah selesai pindah..rumah lama pun dah ada penyewa baru..baru masuk semalam..
nak cerita pasal oven plak..
oven yang lama tu masa hubby beli dulu 128.tu time tak offer.kalau offer,dalam 109 je..
dah beli baru perasan.xpelah..nak buat macammana..dah beli dah...
disebabkan oven tu kecik je,tu yang hubby offer yang baru ni
rezeki jangan ditolak ye tak??
alhamdulillah
sekarang ni nak bacar cistat cepat dah..
skali masuk 80 biji dapat..
oven kecik tu tetap saya guna..
untuk bakar sebiji kek
ada jugak tanya saya,taknak jual ke??
hohooo...memang takkan jual..sayanglah
pemberian hubby tersayang kan..
selagi boleh guna,guna jelah..
banyak berjasa sangat dah
bisnes biskut raya tahun lepas pakai oven tu je...
pada sesape yang nak beli ovcen untuk buat bisnes memang berbaloi-baloilah beli oven ni..
jenama Zanussi 550L.harga saya beli rm1150
oven lama tu Pensonic AE19N

8 comments:

Murni Delights said...

wah dh ada oven besar punyer..he..he cam ibu vill punyer oven zanussi..elok dari vill sek lagi smpai skrg tak de mslah pun..

halimatun said...

tu la beli brand ni vill..baca review org yg dh pakai semua cakap bagus...

ashra said...

wahhh..best tu.pasni boleh la baking2 slalu.berangan gak nak beli oven besar.hehe

mazz said...

wah besarnya oven atun..
akak pun dah beli tapi yg 35L tu ajer..pensonic...
jadilaaa. :)

Nanie said...

wah!!kena bisnes kencang2 la bagi balik modal beli oven besar hehehe..
Nanie nyer oven kecik je beli masa umur 18thn dulu..berapa lama dia dah berjasa padaku Atun..jenama pensonic gak..tahan..mixer pun sama...

halimatun said...

k.ash..ni hari2 baking ni..melayan order..huhu

k.maz:oklah tu..pensonic mmg ok.35liter besar jugak...blh bakar ayam lagi kalau yg tu..

knani:hahah..xde maknanya nak ganti balik modal beli oven..habuan shopping je..heheh

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

seronoknya tun... besar la oven baru tu. tapi, utk bisnes, ok sgt tu....

halimatun said...

a'ah kak...guna untuk bisnes..
cepat sikit nk bakar tart n biskut..