Saturday, May 14, 2011

kereta idaman???

sebenarnya,banyak keta yang saya suka...heheh(tamak kan???)
sampai susah nak pilih,keta paling suka yang mana 1...
antara kereta yang saya suka tu Honda la...Accord,City,stream...
Kia forte kaler putih,alza,Myvi pun suke jugak..tapi tumpang keta abang je lah
nak beli sendiri tak mampu..
yang termampu sekarang ni je la pakai..tu pun dah habis bayar..Alhamdulillah..
kereta suami iswara dah habis bayar 3 tahun lepas.keta kancil yang saya pakai tu pun alhamdulillah awal bulan haritu last payment..
suami cakap,dia nak tukarkan ke nama saya.tapi tak sempat lagi dia nak ke JPJ buat urusan tukar nama..
xpelah,bukan saya mintak pun dia bagi pada saya..saya tumpang naik je..hihi
kalau tak tukar nama pun,saya tetap drive keta tu jugak ke mana saya pergi..
keta iswara suami tu,saya tak pandai bawak(kaki saya tak sampai sbnrnya...hiks)
setakat ni,2 kereta tu lah transport kami untuk ke mana2..alhamdulillah...
bila nak tukar keta??
suami tu teringin sebenarnya nak beli keta lain
tapi biar lah dulu...baru je start potong duit rumah..
tunggu dia naik pangkat dulula...insyaallah,ada rezeki baru boleh tukar
opps!!bukan tukar..tapi tambah..2-2 keta tu sayangla plak nak jual..
sbb dh xde hutan0g..kalau ada hutang tu lainlah kan..
banyak lagi duit nak disalurkan dari beli keta..lainlah kalau belum ada kereta...
oklah..panjang plak saya membebebl..
you all plak,apa keta idaman u all???

5 comments:

shilafaizz said...

saye suka sangat Suzuki Swift..sebab swift tu kiut dan sweet sebab saye pon sweet dan kiut gitu..ekekeke tapi sekarang tumpang kete somi je dulu..masih belum rase perlu utk pki kete sendiri coz pegi opis 1 jalan..heheh

ayu said...

plan nak tukar kereta tapi tak tau la bila....huhu

halimatun said...

shila:a'ah..swift pun minat gak..heheh...
memang comel lg2 kalau pompuan yg bawak kan???

k.ayu:insyaallah ada rezeki nanti...

ashra said...

saya suka honda accord,,mmg kereta idaman..

idaman je la....
kena wat bisnes baru leh pakai kete gni.hehe

halimatun said...

hihi...biz apa tu k.ash..biasanya MLM jela yg pakai keta besar2 ni...huhu