Saturday, May 15, 2010

Donut oh Donut

Sepanjang hari ni Alya asyi merengek je.Tak boleh tinggal langsung.pastu asyik nak ngempeng je.agaknya xselesa dengan badannya yang tak sihat.Rupanya husna sorang je yg kena HFMD.Alya kena demam sekam?chicken pox.baru saya teringat yang Alya belum kena chicken pox ni.Husna dah kena masa 7 bulan dulu..dalam kesibukan melayan Alya,Husna tengok kartun Dibo the gift dragon kat playhouse disney.Tiba-tiba husna bersuara "ibu,boleh tak ibu buat donut,letak coklat kat atas macam tu.."(sambil menunjuk ke arah tv)saya pun cuma iyekan jelah."iyelah,nanti ibu buat ok.."
lepas Husna bangun tidur petang tadi,dia terus suarakan hasrat dia nak makan donutlagi..selagi tak dapat,selagi tu lah dia mintak..kebetulan Alya pun masih tidur.terus saya ajak dia masuk dapur "jom ikut ibu pergi dapur".Dia pun mengikut.Saya pun statla mengadun bahan dan menguli tepung sambil ditemani Husna...
Sebaik selesai uli tepung,Alya pun bangun..sempatla nk tunggu tepung naik..
tepung yang dah diuli dan dibuat bulat2.nanti dah naik juz buat lubang di tengah n goreng..
Taraaaa donut dah siap..ni special untuk husna..

tengoklah berseleranya husna makan..
Alya yang demam ni pun tak ketinggalan..

7 comments:

ashra said...

laa.siannye alya chicken pox.
payah gak nk jaga kan..kita yang kene da tua2 ni pun gatal tak terhingga

halimatun saadiah said...

tu la susah sbb dia lgsg xnak duduk.asyik nk berkepit je..keje umah pun tertangguh je..kalau keja mcmanala...

ayu said...

sedapnya donut tu....hehe...nak sikit..
alya kena demam campak ye..aduhai siannya..
sabar banyak2 ye..anak akak pun tak berapa sihat juga sepanjang 2 minggu ni..
mula2 habis naik merah2 kat muka,lps tu badan, ni baru smlm kena sedut lg nebulizer... husband akak mmg ada asma, so kebarangkalian anak2 akak mmg tinggi la.. rupa2nya danial tak sihat sepanjang 2 minggu ni, nak tumbuh gigi rupanya...huhu...dah keluar 2 gigi..tapi keluar sikit je la dulu..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

buat donat jugak ke...
hehehe....mesti sedap tu...

halimatun saadiah said...

yela..tgk akak buat donut aritu.terliur gak..kebetulan husna nk makan skali..

Lady of Leisure said...

gebunya donut tu terliur lady..
:)

halimatun saadiah said...

lepas ni lady plak buat donut..hehe..