Thursday, May 27, 2010

kerja

kadang kadang rasa boring sangat bila xkeje ni..hari2 buat mende yang sama ja..nk kerja,tapi nak kerja apa yek??susah betulla nak cari keje sesuai skrg ni..kalau kerja pun,xlama lagi,dah bulan Ramadhan,ingat tahun ni nak buat bisnes kuih raya..kecil-kecilan je..kalau buat pun,nak buat 2 jenis je.fokus kata orang..heheh..saya plan nak buat tart nenas gulung n almond london.jual pun murah-murah je..untung sikit2 cukup le..dapat kasi duit raya untuk mak..
Result SPA pun belum keluar..resume yg dihantar ke bukit merah ritu pun blm ada jawapan..cuma skrg ni,berminat gak nak apply kat Gamuda tapi xde plak member yg keja kat situ..Gaji sikit pun jadila.janji dapat bantu suami sikit2..
Ada gak perancangan nak jadi dealer MAB,tapi ketat sangatla plak syaratnye..takut xde org nak beli..heheh..
hmmm.........hmmmmmmmmm...........hmmmmmmmmm

4 comments:

ashra said...

hehe..samalah kita.tak keje boring,da keje,kalu pressure2 pun,tak bes gak.tapi,kite pun apply tuk gomen je.ada rezki dapat,dapat la..tak dapat,bertapa la kat umah,wat la bisnes kecil2an. haa..ok tu.try la kuih raya tu ek.insyaallah,laku.nak2 zaman skang org suka membeli (pada yang bekerja)hehe

ayu said...

buat la atun kuih raya, akak tempah ngan atun je nnt...atun tak nak apply jd cikgu ganti ke

halimatun saadiah said...

wah,seronoknye..blm bukak bisnes dh ada customer.kena bg diskaun la..hehe..ada apply gstt tapi xde panggil pun.susahla xde kabel.member len ada kabel sume dapat..atun dh penah ngaja 2008 ritu.berenti sbb bersalin kat alya..

ayu said...

atun : boleh saja...^_^
apa2 jgn lupa bgtau ye..